Toen mijn kinderen klein waren vond ik het altijd erg leuk om ze op een speelkleed te leggen, en dan vooral zo’n babygym. Daar waren ze altijd zo heerlijk zoet op aan het spelen. En nu zie ik dat er tegenwoordig een webshop is die zich gespecialiseerd heeft in dit leuke babyspeelgoed: Babygymshop.nl. In de Babygymshop vind je een breed assortiment met de beste merken tegen zeer scherpe prijzen.                      

  K-nuffel - Playground Pink Flowers                         Tiny Love - Gymini Monkey Island

Wat de shop zelf vermeldt:

 

Als ouder wil je natuurlijk dat je kind onder de best mogelijke omstandigheden opgroeit en dat het volop de mogelijkheden krijgt dingen te leren en zich verder te ontwikkelen. Een babygym kan daar bij helpen, want op deze manier leert je kind spelenderwijs allerlei nieuwe dingen te ontdekken. Door de vrolijke speeltjes en/of geluiden wordt de coördinatie van de armen en benen van je kleine gestimuleerd en de beweegbare figuurtjes of speelbogen prikkelen de nieuwsgierigheid van je baby of peuter. Bij veel van onze babygyms kun je de speeltjes en speelbogen verplaatsen, waardoor je kindje steeds weer op een nieuwe manier geprikkeld wordt. Dit komt de coördinatie ten goede en draagt bovendien bij aan veel speelplezier. Ook is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat kinderen die op zeer vroege leeftijd genoeg lichaamsbeweging krijgen, later gemiddeld een hoger IQ hebben en een kleinere kans op overgewicht. Reden genoeg dus om een babygym (of speelkleed) aan te schaffen! 

 

Op Babygymshop.nl vind je een ruim assortiment van de beste en populairste babygyms en speelkleden. We hebben bijvoorbeeld de Fisher Price Rainforest Gym, de Skip Hop Treetop Friends Activity Gym, speelkleden van Tiny Love en ook kun je kiezen voor een houten babygym. Andere bekende merken die we aanbieden, zijn onder andere Tiamo (Woezel en Pip), K-nuffel, Playshoes, Baninni en Chicco. Bestel bij ons vóór 16 uur en je hebt de gym of het speelkleed de volgende werkdag al in huis. Bovendien rekenen wij bij bestellingen vanaf € 60 géén verzendkosten! 

 

Een babygym is het speelgoed bij uitstek om je kleintje al kort na de geboorte spelenderwijs te stimuleren om zich te bewegen. Met elke nieuwe prestatie zal het zelfvertrouwen van je baby groeien en hij zal zich minder snel vervelen.

 

Hoewel de fabrikanten van babygyms hun producten veilig achten voor baby’s van zeer jonge leeftijd (soms zelfs vlak na de geboorte), raden wij aan te wachten met het gebruik ervan tot je baby ten minste drie maanden oud is.
Vanaf deze leeftijd leren baby’s van hun buik naar de rug te rollen en andersom. Ze kunnen beter diepte zien en afstanden inschatten van bijvoorbeeld speeltjes. Ze nemen de wereld om zich heen niet meer waar als een brei van prikkels, maar onderscheiden kleuren, geluiden, texturen en gezichten. Het zou dus een goed moment kunnen zijn om dit op een leuke manier verder te gaan ontwikkelen met behulp van een babygym.

 

Let echter wel heel goed op; lang niet iedere baby is er na drie maanden aan toe.  Blijf altijd bij je baby en kijk hoe hij of zij het vindt. Leg je baby eerst eens een paar minuten op het speelkleed. Reageert je baby positief dan kun je het de volgende dag iets langer proberen. Experimenteer eens met speeltjes aan speelbogen. Bij de meeste babygyms kun je hiermee variëren. Vooral de luxere gyms hebben vaak veel verschillende mogelijkheden op dit gebied. Begin met één zacht speeltje en kijk naar de reactie van je baby. Bouw het rustig op en wacht wat langer met heftigere prikkels zoals muziek en lichtjes. Begint je baby meteen te huilen, leg de gym dan weg en probeer het na een paar weken weer eens. 

 

Let altijd goed op de lichaamstaal van je baby. Jij kent hem of haar immers het beste. Alle kinderen zijn verschillend en ontwikkelen zich op hun eigen manier. 

 

Een babygym is er om leren en spelen leuker te maken en nooit om iets te forceren. Ons advies is: probeer een babygym te vinden die bij je baby past en wacht rustig af tot hij of zij er aan toe is. Geniet er dan vooral samen van!

 

728x90 Babygymshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hippekinderspullen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 167 reviews.

WhatsApp chat