Vandaag, 10 oktober 2016, is de dag van de duurzaamheid. Deze dag is, net als de zes voorgaande jaren een initiatief van Urgenda, een onafhankelijke stichting die Nederland samen met anderen sneller duurzaam wil maken. Urgenda is niet gebonden aan een politieke stroming en wordt niet gedreven door commerciële doeleinden.

Deze dag is er voor iedereen die het belangrijk vindt in een prettige, mooie en schone samenleving te leven en zich wil inzetten voor een betere wereld. De dag is bedoeld voor particulieren, organisaties, bedrijven of overheden die zelf een activiteit organiseren, maar ook voor iedereen die het leuk vindt om ergens aan deel te nemen.

 

Het doel van de Dag van de Duurzaamheid is:Afbeeldingsresultaat voor dag van de duurzaamheid

1. Op de Dag van de Duurzaamheid, wil Urgenda laten zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is, door mensen en organisaties die met duurzaamheid bezig zijn op te roepen van zich te laten horen en ‘nieuwe mensen’ bij duurzaamheid te betrekken.

2. Op de Dag van de Duurzaamheid, wil Urgenda de duurzaamheid daadwerkelijk versnellen om zo tot een kantelpunt naar een duurzamere samenleving te komen.

Op de website www.dagvandeduurzaamheid.nl kun je terecht voor allerlei informatie over duurzamer leven. Ook kun je er zelf je activiteiten melden zodat mensen kunnen aanhaken bijvoorbeeld. 

 

Wat gebeurt er na 10-10?

Maandag 10 oktober 2016 is wederom een bijzondere dag in Nederland en we hopen uiteraard een feestelijke dag. Het is nog belangrijker wat er ná die dag gebeurt. We hopen te bereiken dat heel veel nieuwe mensen geïnspireerd aan de slag gaan met duurzaamheid. Urgenda wil ze daarbij helpen en samen met hen verder werken aan een duurzamere wereld. Dat gaan we ook doen na 10 oktober door de duurzaamheidsbeweging verder uit te breiden. We gaan samen het actieplan uitvoeren, de icoonprojecten goed neerzetten, koplopers helpen met versnellen en opschalen. We helpen barrières weg te werken, verbinden mensen en organisaties aan elkaar die samen sneller resultaten kunnen boeken en zetten onze schouders onder zaken die anderen niet oppakken.

Wil jij ook een eerste klein stapje zetten richting een duurzamer leven? Kijk dan eens bij onze drink-in-the-box drinkbekers en lunchskin lunchzakjes. Beide herbruikbaar waardoor je je bijdraagt aan een vermindering van de afvalberg. Bestel je in de week van 10 oktober een drink-in-the-box en een lunchskin dan ontvang je van een een leuk cadeautje erbij.

 

      

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hippekinderspullen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 167 reviews.

WhatsApp chat