Het lijkt een beetje iets van vroeger: blind leren typen. Ik denk dan aan secretaressen met zo’n 200 aanslagen per minuut. Toen ik net afgestudeerd was en me inschreef bij het uitzendbureau moest ik ook een typetest doen. Ik kan me niet voorstellen dat dat nog zo is.

Toch heeft blind leren typen veel voordelen,. ook voor kinderen:

– Je werkt sneller: na de cursus Ducktypen heb je ongeveer 120 aanslagen per minuut

– Je werkt efficiënter: omdat je niet meer op het typen zelf hoeft te letten heb je meer aandacht voor je werk

– Een goede houding: je kijkt niet meer naar je toetsenbord dus je zit rechter. Beter voor je rug.

– Je houdt tijd over: door het snelle typen ben je eerder klaar met je huiswerk.

Ducktypen: hoe werkt het?

In de cursus van Ducktypen werkt je kind mee als verslaggever van de Duckstadkrant. Games gecombineerd met leeroefeningen zorgen ervoor dat de typecursus tot het einde leuk blijft.

Ducktypen

 

Wat kost Ducktypen?

Als jee eerst eens wilt zien of een cursus Ducktypen iets is voor jou kind, kun je op de website Ducktypen een proefles volgen. Nu meteen gratis oefenen? Klik dan hier.

 

Opbouw van de cursus

De cursus van DuckTypen bestaat uit zes kranten, met elk vijf artikelen. De opdrachten bij deze artikelen volgen een bestaande lesmethode met verschillende oefeningen: je kind leert losse toetsen blind te vinden, gevolgd door opdrachten waarbij meerdere rijen en uiteindelijk het hele toetsenbord wordt gebruikt.

 

Begeleiding

Om uw kind te blijven motiveren en zinvolle tips te geven, wordt uw kind gedurende de cursus begeleid door een persoonlijke mentor: meester Warbol. Hij geeft uitleg aan het begin van elk level en moedigt uw zoon of dochter aan met positief en stimulerend commentaar tijdens de cursus.

 

Een cursus voor één kind kost € 99,95, voor twee kinderen betaal je € 199,95. Met een cursus kun je een jaar spelen: je kind heeft dus ruim de tijd om het blind typen onder de knie te krijgen. Gemiddeld doen kinderen hier 5 tot 6 maanden over. Na afloop ontvangt je kind een digitaal diploma ondertekend Donald Duck. Bekijk de actuele prijzen hier.

 

Met het ouderdashboard kun je de vorderingen van je kind monitoren. Ook kun je hem of haar motiverende berichtjes sturen.

 

Ducktypen is geschikt voor kinderen vanaf ca 7 jaar. Entousiast geworden? Klik op onderstaande afbeelding om naar de website van Ducktypen te gaan.

 

Kinderen 728x90

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hippekinderspullen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 167 reviews.

WhatsApp chat