Hier vind je antwoord op de vragen die we veel ontvangen over onze producten. Staat jouw vraag hier niet tussen? Je kunt je vraag altijd stellen via onze contactpagina of per mail info@hippekinderspullen.nl.

Stickers

Het plakken van onze muurstickers gaat heel eenvoudig. Bij iedere bestelling wordt een duidelijke instructie meegeleverd. Wil je de stickers weer verwijderen? Ook dat gaat heel gemakkelijk. Van de meeste ondergronden kun je ze zo vanaf halen.

Lukt dit niet dan kun je stickers ook verwarmen met een föhn en daarna verwijderen. Er bestaat een minimale kans dat er met het afhalen van de sticker wat behang of verf mee afkomt.

Gebruik daarom dan ook eerst de proefstukjes op de ondergrond waar je deze gaat plakken (desnoods in een hoekje).  De stickers kunnen niet hergebruikt worden. Hippekinderspullen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien er een beschadiging optreedt voor tijdens of na het bevestigen van de tekst. Dit is op eigen risico van de gebruiker.

Onze muurstickers zijn helaas niet opnieuw te plakken. Mocht je deze mogelijkheid toch willen, dan adviseren we je de sticker op een plexiglas plaat of MDF plaat te plakken, welke je altijd weer ergens anders kunt ophangen.

De stickers kunnen geplakt worden op alle gladde oppervlakken zoals glas, plexiglas, autos , metaal, plastic, tegels, deuren, ramen etc.

In de meeste gevallen kunnen de stickers ook op muren geplakt worden die beschilderd zijn met latex. Hoe gladder de muur hoe beter dit gaat. Als de muren met kalkverf/krijtverf of kalkhoudende verf zijn beschilderd (o.a. Farrow&Ball, Sikkens) kan er geen sticker op geplakt worden. Ook behang is een geschikte ondergrond mits het behang glad is en het een vinylbehang is (papierbehang is schade gevoeliger).  Vraag bij twijfel over de hechting eerst een gratis proefstukje aan! Hippekinderspullen is niet verantwoordelijk voor het niet goed hechten van de sticker op uw ondergrond.

Hecht een muursticker niet goed bij jou op de muur? Je kunt een sjabloon van de sticker bestellen en met behulp hiervan de afbeelding of tekst op de muur schilderen.

Als je niet zeker weet welke kleur te bestellen dan kun je bij ons een proefstukje (maximaal 3 per klant) aanvragen. Op deze manier kun je eerst rustig kijken of het de juiste kleur is. De kleuren kunnen in het echt iets afwijken van hetgeen je op je beeldscherm ziet.

Het beste is om de sticker meteen uit de verpakking te halen en deze plat te leggen. Stickers moeten binnen 1 à 2 maanden geplakt worden ivm de hechting. Het is beter om de sticker te bestellen wanneer je deze ook direct kunt gaan plakken.

De stickers worden gemaakt van vinyl. Dit is hetzelfde materiaal als gebruikt wordt op vrachtwagens, bouwborden etc.

Veel van onze muurstickers worden op bestelling gemaakt. De levertijd voor deze stickers is maximaal 4 werkdagen. Producten die op voorraad zijn worden direct verzonden.

De stickers zijn heel gemakkelijk los te snijden of te knippen met een schaar of mesje.

Kleine deeltjes zouden kinderen in de mond kunnen stoppen. Pas hiervoor dus op. Als u stickers gaat plakken in de kinderkamer let dan op dat kinderen er niet gemakkelijk bij kunnen. Hippekinderspullen is in geen geval aansprakelijk voor schade toegebracht voor, tijdens of na het opbrengen van de stickers.

Wees er voor het plakken zeker van dat de muur niet geverfd is met een kalkhoudende –vaak matte- verf (bijv Farrow&Ball, Sikkens, Flexa extra mat). De sticker zal hier niet op hechten. Haal de sticker na ontvangst uit de koker en leg ‘m plat neer. Maak voordat je de sticker gaat plakken de muur stof- en vetvrij met een sopje van ammoniak of spiritus en laat de muur goed drogen. De sticker dient aangebracht te worden bij kamertemperatuur; is de muur koud verwarm deze dan met een haardroger. Test eerst de hechting op de muur met het meegeleverde proefstukje: plak deze op de plek waar de sticker moet komen en kijk na een dag of het nog goed hecht. Is de muur net geverfd? Wacht dan minimaal 2 weken (bij buitenmuren liefst nog langer) met het aanbrengen van de sticker. Plak de sticker wel binnen 2 a 3 weken op de muur anders wordt de hechting minder. De sticker bestaat uit drie lagen:

 1. Het rugpapier ( achtervel)
 2. De sticker zelf
 3. De semitransparante (wolkachtige) applicatiefolie

Het plakken van de sticker kan met een rakel (dit is een klein stukje plastic waarmee je de lucht onder de sticker kunt weg wrijven, of met een stukje plastic doen zoals bijv. een creditcard-achtig pasje). Gebruik bij muren met een licht structuur een (thee)doek om de sticker nog eens extra goed aan te wrijven. Ze bij het plakken voldoende druk op de sticker, dit bevordert de kleefkracht in de toekomst.

 1. Leg de sticker op een glad oppervlak en wrijf stevig over de applicatiefolie daar waar de sticker zit (zo blijft de sticker beter aan de applicatiefolie zitten).
 2. Plak de folie met stukjes schilderstape op de juiste positie vast.
 3. Plak over het midden van de folie tot over de ondergrond een stukje schilderstape als scharnier vast. Het stukje tape aan de helft die u gaat plakken verwijderen.
 4. Sla een helft van de folie 180 graden om het scharnier en maak het rugpapier tot aan het scharnier los, doorsnijden of knippen. (let op dat u de sticker niet inknipt of insnijdt) en verwijderen.
 5. De helft van de folie terugslaan en bij het scharnier beginnend met de rakel aandrukken. Wrijf stevig met de rakel van het midden uit naar buiten. Let op! Zorg dat de folie niet vroegtijdig al de ondergrond raakt maar pas als u de folie aanrakelt (van het midden naar buiten) anders ontstaan luchtbellen. Houd de folie dus iets boven de ondergrond vast en rakel met de andere hand van het midden naar buiten aan.
 6. De tape-scharnier er gelijkmatig aftrekken.
 7. De andere helft van de folie omslaan, het rugpapier verwijderen, de folie terugslaan en aandrukken (als 3 en 4).
 8. Verwijder rustig en voorzichtig de applicatiefolie (weer zo vlak mogelijk), blijf er voortdurend op letten dat de sticker niet met de applicatie folie meekomt maar op de ondergrond blijft zitten. Laat de sticker los, stop dan en wacht zodat de lijmlaag nog beter kan hechten. Let ook bij kleine stickers op dat u goed de lucht uitwrijft. Mochten er nu onverhoopt toch luchtbelletjes ontstaan dan prikt u deze door met een fijn naald en duw voorzichtig de lucht via het gaatje weg. Hele kleine belletjes trekken vanzelf na een paar dagen weg, hier hoeft u dus geen gaatje in te prikken (dit worden zelfs lelijke vouwen als u hier direct iets aan gaat doen, laten wegtrekken dus).

Stuur je ons een foto van het resultaat?

info@hippekinderspullen.nl

Succes met plakken!