Hoe maak je slijm? Een zoektocht naar het perfecte slijm

kinderfeestje

Kinderfeestje in Zeist?


Wij hebben achter onze cadeauwinkel in Zeist een leuke ruimte die we ook verhuren voor bijeenkomsten. De ruimte wordt al veel geboekt voor kinderfeestjes in Zeist. Het liefst willen ouders dat de invulling van het feestje ook door ons verzorgd wordt. Het meest populair bij de meiden: slijm maken! What else…. Slijm maken: kan ik het ook?

Hoe maak je slijm: benodigdheden

Omdat die meiden prima weten hoe ze slijm moeten maken is het voor zo’n kinderfeestje eigenlijk alleen maar van belang om zoveel mogelijk ingrediënten te kopen. Dus heb ik de groothandel en de Action (uiteraard, iedere slime lover komt daar ;-)) leeggekocht: lijm, lenzenvloeistof, scheerschuim, baking soda, verf, geurstof, glitters ,wasmiddel, etc.

Slijm maken: recepten
Op Internet zocht ik naar recepten om slijm te maken. Nou, die zijn genoeg te vinden. Ieder meisje tussen de 6 en 15 jaar kan het, doet het en wil dat dan met de hele wereld delen op Youtube. Dus als je minimaal 2 keer ouder bent dan deze meisjes, wat kan er dan mis gaan? Nou, veel dus. Wat ik ook probeerde, ik kreeg het maar niet voor elkaar. Ondertussen kon ik geen scheerschuim meer ruiken en zat mijn pantry elke keer onder de meest geweldige kleuren smurrie. Ik besloot het op te geven en het gewoon aan de meiden over te laten. Ik kocht nog wat leuke glazen potjes en versiering voor de potjes en wachtte rustig het feestje af.

Het slijm kinderfeestje
Eindelijk was het zover: het kinderfeestje. De meisjes waren lyrisch dat ze slijm mochten maken, alsof ze het nog nooit hadden gedaan. Ik denk eigenlijk dat ze blij waren dat het eindelijk weer eens mocht, want de meeste ouders hebben het goedje wel uit hun huis verbannen. Er werd driftig gemengd, geroerd en gekneed en de ruimte vulde zich (weer) met scheerschuim lucht. En wat mij al die keren niet lukte ging nu met het grootste gemak: de meiden maakten prachtige fluffy slijm, clear slijm en glitterslijm. De mooiste creaties kwamen voorbij en ze kregen er geen genoeg van. Tijd om de potjes te versieren was er bijna niet, er moest vooral slijm gemaakt worden!

Slijm maken: de truc
Inmiddels weet ik wat het toverwoord is bij slijm maken: geduld! je moet blijven roeren en kneden. Tja, en geduld is nou net iets waar het bij mij een beetje aan ontbreekt. Dus ik ging al snel weer weer schuim toevoegen, of lenzenvloeistof. En dat terwijl ik gewoon had moeten blijven roeren. 

Conclusie: slijm maken is leuk, als het lukt. En om te slagen moet je geduld hebben. En doe vooral niet teveel scheerschuim of lenzenvloeistof in een keer in je bakje. Onthoud: erbij kan altijd, eraf niet!

Wil jij ook een slijm feestje? Je bent van harte welkom bij ons. Kijk hier voor de mogelijkheden. Inmiddels heb ik zoveel slijmfeestjes gedaan dat ik je graag help om het lekkerste slijm te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat