Babykamer verlichting: kies de juiste kinderlamp

babykamer verlichting

Welke kinderlampen heb je nodig voor de babykamer

Als het aankomt op babykamer verlichting dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Met deze tips heb je precies de juiste verlichting voor alle momenten van de dag.

Plafondlamp voor de babykamer

kinderlamp olifantenparade

Met een plafondlamp heb je een goede algemene kinderlamp in de babykamer; de kamer is met een hanglamp goed verlicht zodat je alles goed kunt zien. Doe in de lamp een niet te felle pit zodat het licht ook ’s nachts zacht en aangenaam is.

Kies een hanglamp in de stijl en/of kleur van de babykamer. Heb je een drukke muur? Kies dan voor een rustige lamp qua uitstraling. Als de babykamer vrij basic is mag de lamp er wel wat meer uitspringen. Bij sommige lampen is het mogelijk een diffuser te laten monteren aan de lamp. Voordeel hiervan is dat het licht wat zachter wordt waardoor jij -en vooral je kindje- niet zo in het felle licht kijkt.

Een nachtlampje is handig als babykamer verlichting

Als je ‘s nachts je kindje wilt verschonen is dat felle licht van de plafondlamp niet nodig. Dan wil je liever een zachte kinderlamp die net sterk genoeg is om te zien wat je doet. Een wandlampje bij de commode of een klein lampje op batterijen geeft je net voldoende licht om je baby te verschonen zonder dat hij of zij helemaal wakker wordt. Ook voor het voeden in de nacht is een nachtlampje voldoende. Er zijn ook stopcontact lichtjes die automatisch aangaan als het donker wordt. Zo is er de hele nacht een klein lampje en hoef je geen extra verlichting aan te doen bij het verschonen of voeden.

Babykamer verlichting kopen

Twijfel je welke kinderlampen je aan moet schaffen voor de babykamer?

Het leuke is dat er van veel lampen ook andere bijpassende kinderkamer accessoires zijn zoals posters, sierkussens en behang. Zo maak je de babykamer helemaal in een bepaalde stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *