Testrapport: Slaaptrainer Babyzoo Momo

Naar aanleiding van een oproep waarin wij een tester zochten voor de slaaptrainer Babyzoo ontvingen we ontzettend veel reacties. Blijkbaar zijn er veel ouders die regelmatig te vroeg gewekt worden door hun kroost. Ons eigen kroost (de jongste zoon) koos uit alle reacties Bobbi uit om de slaaptrainer te testen. En Bobbi was zo enthousiast dat ze gisteren al haar testrapport van de Babyzoo wekker stuurde! Je leest het onverkort hieronder. Bedankt Bobbi, wij zijn blij dat de slaaptrainer aap zo in de smaak valt en vooral ook dat hij doet waar hij voor bedoeld is!

babyzoo momo

Nieuwe slaaptrainers

Update: De Babyzoo Momo is niet meer leverbaar. Wij hebben hiervoor goede vervangers gevonden zoals de Bumba slaaptrainer en de slaaptrainers van Zazu kids.

Is de Babyzoo slaaptrainer bij het uitpakken zoals je verwacht had? Zo nee, wat had je anders verwacht :

Ik had de slaaptrainer groter verwacht toen ik hem uit pakte, hij was klein en erg compact! Ideaal het formaatje, mijn dochtertje kon hem makkelijk vast houden en zelf met 1 hand naar boven dragen.

Is de gebruiksaanwijzing duidelijk? Lukte het om de tijd in 1 keer in te stellen? : Ik moet eerlijk toegeven dat ik de gebruiksaanwijzing niet erbij gepakt, achterop zitten een paar knopjes die eigenlijk wel voor zich wijzen. Het kan bijna niet verkeerd gaan. Wel heb ik even gekeken hoe dat de oogjes van de aap dicht gingen, want dat lukte me niet.

Is het voor kinderen eenvoudig om met de tijd te knoeien of kunnen zij zonder problemen aan de wekker zitten? Of heb je hem buiten het bereik van je kinderen gezet : Wij hebben de wekker op het nachtkastje van onze dochter gezet. Achterop zit een soort van klepje wat je een kwartslag draait om hem open te maken, dit is niet moeilijk, mijn dochter bleef er verder goed van af.

Maakt de kinderwekker tikgeluiden…zo ja is dit storend : Als je heel goed luistert dan hoor je hele zachte tikgeluidjes, dit is totaal niet storend. Mijn dochter heeft het zelfs niet eens opgemerkt.

Je kunt de slaaptrainer ook instellen als “gewone” wekker. Wat vind je van het geluid dat hij maakt : Niet anders als andere wekkers.

Wat vinden de kinderen van de slaaptrainer? Verschilt het nog per leeftijd of geslacht : De kinderen zijn dol enthousiast en vinden het echt een feestje om met de wekker te mogen gaan slapen! Wel merk ik dat onze dochter van 4 echt het doel van de wekker begrijpt, ze weet dat als de oogjes van de aap open gaan, dat ze uit bed mag komen en papa en mama mag roepen. Onze zoon van 2 die ziet de wekker meer als speelgoed en vind het wel erg leuk om met de wekker in bed te gaan liggen. Per geslacht maakt het denk ik geen verschil, alleen dat de roze leuk is voor meiden en dat de groene wekker voor zowel jongen en meisje kunnen.

En het belangrijkste : was duidelijk wat er van de kinderen verwacht werd en werkte de slaaptrainer : Bij mijn dochter werkt deze wekker absoluut, ze heeft duidelijkheid en weet wat er van haar word verwacht! Voorheen werd ze vaak midden in de nacht wakker en begon ze ons te roepen, met deze wekker kijkt ze naar de ogen van het aapje en als ze weet dat die nog dicht zijn, gaat ze verder slapen.

De wekker kost normaal € 42.50. Is hij z’n geld waard : Ik vind hem in ons geval absoluut z’n geld waard! Goedkoop is hij niet, maar als je kijkt naar het resultaat dan is het dat absoluut waard. Ik twijfelde zelf al erg lang of ik er 1 aan zou schaffen, maar ik twijfelde of de wekker ook daadwerkelijk nut hier zou hebben, anders had ik hem al lang gehad.

Wij vinden de wekker Babyzoo Momo een absolute aanrader!! Heel erg bedankt dat we hem mochten testen.

zazu bobby

Nieuwsgierig geworden naar de Babyzoo slaaptrainer of onze andere slaaptrainers? We hebben diverse merken leuke slaaptrainer. Kijk snel bij de collectie.

Een reactie op “Testrapport: Slaaptrainer Babyzoo Momo

  1. D. Vellema zegt:

    Dit soort wekkers zijn er weer nu alleen onder de naam van Wunders en heeft een iets ander uiterlijk, er is ook een uil van deze serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *