Back to school

Back to school: De scholen zijn weer begonnen

Voor regio Zuid en Midden is het al zover en ook regio Noord moet er bijna aan geloven: de scholen zijn weer begonnen! Het geeft mij altijd een dubbel gevoel: ik vind het heerlijk weer die regelmaat, en ook om zo af en toe het huis helemaal voor mij alleen te hebben. Aan de andere kant, dat lekkere luie “we zien wel wat we gaan doen” gevoel is ook erg fijn. Zeker nu de kinderen wat groter worden en vooral hun eigen gang gaan is hun vakantie ook mijn vakantie. 

Schoolspullen kopen

Zo voor het einde van de vakantie komt het onvermijdelijke inkopen van de schoolspullen. Een nieuwe agenda natuurlijk, hoe uitbundiger hoe beter. Dat snap ik niet zo: die agenda blijft het hele jaar zo goed als onbeschreven, want alles staat in Magister. De tijden dat je je agenda volschreef en -tekende en beplakte met alles wat je mooi vond. Dat je agenda een statement werd van jezelf. Nee, dat is niet meer. 

Schoolspullen die je nodig hebt

drink in the box

De boeken moeten gekaft worden. Nu zijn wij niet zo handig aangelegd dus daar gebruiken wij rekbare kaften voor. Lekker makkelijk en ook nog eens herbruikbaar. Let wel op dat je de juiste (textiel) etiketten koopt, anders blijven ze niet plakken. 

Steevast noodzakelijk is ook de geodriehoek. Want deze is of weg, of lijkt in de verste verte niet meer op een driehoek. Oja, en de passer ligt ook in stukjes uiteen. Gelukkig heeft de rekenmachine het schooljaar overleeft. En na wat discussie kopen we gewoon standaard schriften en niet van die hippe, schreeuwend dure exemplaren. 

Back to school: Een nieuwe schooltas

back to school

Onze oudste is vorig jaar naar de middelbare school gegaan, toen hebben we een goede rugtas aangeschaft. De jongste in nog erg blij met zijn Skooter rugtas dus ook voor hem hoeven we geen nieuwe tas te kopen. Wel jammer, want ik heb zulke leuke tassen in de webshop staan. Vooral die met de haaien van Zebra Trends vind ik heel gaaf. Uit ervaring weet ik ook dat deze tassen heel sterkt zijn en dus erg geschikt voor een 10-jarige. Voor meisjes hebben we ook erg leuke tassen. Voor iedereen die van paarden en eenhoorns houdt hebben we de tassen van De Kunstboer. Voor iets grotere meiden die van hip houden zijn de Milky Kiss tassen erg leuk.

back to school

Voor in de tas hebben we de handige lunchzakjes van Lunchskins en de drinkpakjes van Drink in the Box. Je vindt ze in de categorie Naar school.

Voor alle kinderen een fijn schooljaar toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *