In de ban van de eenhoorn: een uitleg

De eenhoorn, wie houdt er niet van

Overal zie je ‘m terug: de eenhoorn. Of unicorn, voor wie liever de Engelse term gebruikt. Razend populair is hij, zowel bij jonge meisjes maar ook pubers en zelf jong volwassenen zijn in de ban van de eenhoorn: ze vinden de eenhoorn schattig, leuk, lief en zouden er van alles van willen hebben. In sommige café’s en hippe coffeebars zie je deze spreuk:’Always be yourself. Unless you can be a unicorn. Then be a unicorn’. En dreef niet bijna iedereen afgelopen zomer op een gigantische opblaas-eenhoorn? En echt niet alleen maar kinderen, toch? Er bestaat zelf een groep mensen die zich identificeert met eenhoorn: Fabulus of Uncorns. Bijna iedereen is in de ban van de eenhoorn. Maar wat is het nou eigenlijk? Via de link kun je hierover meer lezen op de website van Metro.

Wat is een eenhoorn?

Maar wat is nou eigenlijk een eenhoorn? Wikipedia zegt: een eenhoorn is een mythisch dier dat sinds de Oudheid wordt omschreven als een beest met een lange, puntige, spiraalvormige hoorn op zijn voorhoofd. Tot de negentiende eeuw werd geloofd in het bestaan van de eenhoorn, omdat het dier in de Bijbel voorkwam en wat in de Bijbel stond was waar. In de christelijke kunst staat het dier gewoonlijk symbool voor kuisheid en maagdelijkheid. Het dier kon alleen in bedwang worden gehouden door een maagd: de eenhoorn legde zijn hoofd in haar schoot en kon zo worden overmeesterd. In de heraldiek, bijvoorbeeld op wapenschilden, staat de eenhoorn echter voor strijdlust en dapperheid. 

Uiteraard spelen wij in op de trend en hebben we in onze webshop diverse eenhoorn producten. Van doucheschuim tot muurstickers, lampen, posters en zelfs behang. Je shopt het hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *