De babykamer decoreren: muurdecoratie

kinderbehang forest friends pastel

Tips voor babykamer decoratie: de muren

Nog een aantal weken en dan wordt jullie kindje geboren. Een naam is misschien al bedacht en in de beoogde babykamer staan het ledikant of de wieg, de commode en de kledingkast al vol spanning te wachten op de nieuwe bewoner. Tijd voor een leuk onderdeel van de voorpret: de babykamer decoratie! Want de decoratie van de babykamer maakt het kamertje helemaal passend bij jullie en bij jullie kindje. In deze blog meer over het decoreren van de muren van de babykamer.

De babykamer decoreren met muurstickers

babykamer decoreren

Op de muren heb je misschien al gekozen voor een mooie kleur, of meerdere kleuren. Het maken van een vlakverdeling op de muur is leuk voor een speels effect. Ook leuk is om je muur rustig en effen te houden en deze te beplakken met een patroon van kleine muurstickers. Voordeel is dat deze muurstickers ook weer eenvoudig te verwijderen zijn waardoor je lekker kunt variëren. Ook een muursticker met de naam van je kleintje is een leuke manier om de muur op te vrolijken. Of kies voor een sticker met naam op de deur van de babykamer.

De babykamer decoreren met kinderbehang

Je kunt de muren ook behangen met kinderbehang met patroonbedrukking. Misschien net wat lastiger om aan te brengen op de muur maar als het eenmaal zit dan ben je wel voorlopig klaar. Wil je het wat unieker behang dan op een lange muur slecht een of twee banen en verf de rest in een bijpassende kleur. Zo heb je toch een eyecatcher op de muur maar houd je het verder rustig.

Posters voor de babykamer

Heb je liever geen sticker op de muur of hecht een sticker op jouw muur niet goed door de verf of omdat je behang hebt? Dan is een mooie poster een uitkomst. Die zijn met allerlei afbeeldingen en in allerlei kleuren verkrijgbaar. Het is leuk om er twee in dezelfde stijl bij elkaar te hangen.

 Babykamer verlichting

Ook de verlichting in de babykamer is belangrijk. Niet alleen zorgt deze voor sfeer, ook helpen kinderlampen je iets te zien tijdens de nachtelijke voedingssessies. Hier vind je meer nuttige informatie over de keuze van verlichting voor in de babykamer.

De babykamer afstylen

Wil jij de babykamer helemaal tiptop afgestyled hebben. Dan mogen planten zeker niet ontbreken! Naast dat planten erg decoratief zijn hebben ze ook een gunstig effect op het klimaat in de babykamer. Kijk wel even goed welke plant je kiest; kies voor kindvriendelijke planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *