Een kraamcadeautje kopen: tips

Een baby geboren: op zoek naar een cadeautje

Je kent het vast wel: in je omgeving is een kleintje geboren. Tijd dus om een kraamcadeautje te kopen. En dan begint het grote twijfelen.

Een beetje afhankelijke voor wie het cadeautje is (familie, vrienden, een collega) is het in meer of mindere mate belangrijk dat jij een leuk, origineel en verrassend cadeautje geeft. Een knuffel is lastig want is er vaak al. Kleertjes ook want wat vinden de ouders leuk? En is er al een grotere broer of zus dan wordt het helemaal lastig.

kinderkoffertje met naam

Originele kraamcadeaus: de keuze is reuze

Er zijn ontzettend veel -vooral online- winkels die handgemaakte babyspulletjes verkopen. Van gehaakte speenkoordjes tot slingersmetnaam en complete borden voor aan de muur, er is echt van alles te vinden. Zoek bijvoorbeeld maar eens op Instagram of Pinterest

Een kraamcadeautje kopen: het mag best praktisch zijn

Niet dat het de keuze makkelijker maakt, want kies je nou uit die zee van producten? Mijn ervaring: iets waar de ouders of de baby iets aan hebben. Zo’n speenkoord is ontzettend leuk, maar wat als de baby geen speen gebruikt? En zo’n groot bord vol met alle geboortegegevens van een kindje is erg leuk maar verdwijnt na hooguit 2 jaar op zolder. Denk dus een beetje praktisch als je je kraamcadeautje gaat kopen: hebben de ouders of de baby er iets aan? 

Een kraamcadeautje kopen voor later

Wat ik ook merk is dat veel kraamcadeautjes gekocht worden voor direct na de geboorte: kleertjes in de kleinste maat, een wikkeldoek, een knuffeltje. Heel erg leuk maar het is ook leuk iets te geven wat pas een aantal maanden of misschien zelfs een jaar verder van pas komt. Houten speelgoed vind ik daar een goed voorbeeld van, of een buggyboekje. Zelf vind ik de herinneringenpot een topper: op de blanco kaartjes kunnen de ouders mooie herinneringen en mijlpalen schrijven. Zijn de kaartjes vol? Rijg het koord erdoor en hang het op als een slinger. Zo beleven ze alle mooie momenten nog eens een keertje. Een origineel cadeautje dat ze vast niet dubbel zullen krijgen.

Kraamkoffertjes

koffertje met naam in ster

Wat bij ons altijd een succes is: de bedrukte kinderkoffertjes. De leuke kartonnen koffertjes bedrukken (beplakken) we met een afbeelding en naam. Je kunt kiezen uit meerdere kleuren koffertjes en stickers, zo maak he het altijd naar wens. In het koffertje kun je nog producten toevoegen zodat je er een compleet kraamkoffertje van maakt. Vooral zakelijke klanten kiezen voor deze optie. Zij hebben een -voor hun- standaard inhoud en opdruk met ons afgesproken en hoeven bij een geboorte alleen de naam en het adres door te geven. Handig!

Wil jij meer informatie over het kopen van kraamcadeautjes? Of misschien wil je voor je werkgever een standaard koffertje samenstellen voor toekomstige geboortes? Laat het ons weten via info@hippekinderspullen.nl, we denken graag met je mee!

Kijk voor cadeautjes voor volwassenen ook eens op onze andere website Memberi.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *