Rust en regelmaat, juist nu?

rust en regelmaat

Rust en regelmaat: wel of niet?

Inmiddels zijn de scholen een week dicht. In de eerste dagen kwam ik overal schema’s tegen met de dagindeling van mensen met hun kinderen. Inclusief vroeg opstaan, samen ontbijten, schermtijd en beweegtijd. Wat een creativiteit kwam er voorbij. Rust en regelmaat, dat is waar het bij deze schema’s om draait.

Mijn kinderen zitten op de middelbare school en ik merk dat zo’n strak schema hier niet haalbaar is. En eerlijk gezegd, ook niet wenselijk. Onze wat lossere aanpak werkt naar mijn idee prima. Maar voor kinderen op de basisschool en kleiner is het goed te weten wat ze op een dag te wachten staat.

Weekplanners en Maandplanners: hulp bij rust en regelmaat

weekplanner gezin

Er zijn diverse producten op de markt om je kind duidelijk te maken wat de dag, week of maand gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld op papier, met de familieplanners van Zoedt. Daar kun je ook de planning van jezelf en je partner op kwijt. De weekplanner van Gezinnig werkt met pictogrammen, dat is erg handig bij kleinere kinderen. Je kunt de planning voor maximaal drie kinderen er op kwijt, superhandig. Er zitten ook ster-stickertjes bij, waardoor je het planbord ook als beloningssysteem kunt gebruiken.

Checkpad dagplanner

checkpad

Wil je je kind leren zelfstandig de dag te starten en te eindigen? Dan is de checkpad dagplanner ideaal. Op de magneetjes staan heldere illustraties van de meest voorkomende taken en activiteiten uit het ochtendritueel en het avondritueel. Vier magneetjes zijn blanco, die kun je zelf invullen. Van sommige magneetjes zijn er twee, zodat je die in de ochtend en avond kunt gebruiken zonder magneetjes te verplaatsen.

Kies, bij voorkeur samen met je kind, hoeveel en welke magneetjes je op de Checkpad gaat plaatsen. Iedere keer als een taakjes is gedaan, draai je het wieltje een halve slag, van gekleurd (moet nog gedaan) naar wit (taak is gedaan). De checkpad is verkrijgbaar in rood en blauw en geschikt voor kinderen vanaf ca 3 jaar. De rust van rust en regelmaat gaat je met de checkpad zeker lukken.

Handige hulpjes

Bij Hippekinderspullen houden we van producten die het gezinsleven net wat aangenamer kunnen maken en het voor jou als ouder misschien wat makkelijk. Kijk voor meer handige hulpjes in onze webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *