Hechting van muurstickers: Kun je een muursticker overal op plakken?

Muurstickers, al jaren zijn ze een geliefd product om woningen mee te decoreren. Van mooie teksten tot complete boom stickers, de mogelijkheden zijn eindeloos. Met een muursticker heb je snel, eenvoudig en betaalbaar al snel een andere look in de kamer. Maar hoe weet je nu of de muursticker die jij op het oog hebt plakt op jouw muur, raam of andere ondergrond? In dit artikel meer over de hechting van muurstickers.

Welke muur wil je gebruiken?

De ondergrond bepaalde de hechting van muurstickers. De muur is een zeer belangrijk onderdeel voor het uiteindelijke resultaat van de muursticker. Op een vochtige, koude buitenmuur bijvoorbeeld zal een muursticker lastiger hechten.

Ook worden tegenwoordig veel muren geverfd met extra matte muurverf, van bijvoorbeeld Sikkens of Farros&Ball. De kalk die deze verf mat maakt gaat in de lijmlaag van het vinyl zitten, waardoor de sticker niet goed zal hechten en al snel van de muur af komt.

In sommige verven zit een vuilwerend middel verwerkt wat niet bevorderlijk is voor de plakkracht van de sticker. Allemaal dingen dus om op te letten wanneer je een sticker wilt kopen. Overigens is het een misverstand te denken dat een muursticker niet op behang blijft plakken. Op veel behangsoorten (geen papier) gaat dit prima.

Vraag bij twijfel een proefstukje aan!

Twijfel je of een muursticker bij jou op de muur zal blijven zitten? Bij de meeste muursticker winkels kun je gratis een proefstukje aanvragen zodat je de hechting zelf kunt testen. Vraag hier zeker naar als je twijfelt want bij de meeste shops geldt ook dat een muursticker niet geruild of geretourneerd kan worden.

Wat als een muursticker niet plakt? 

Als blijkt dat jouw muur niet geschikt is voor een muursticker, kun je een paar dingen overwegen. Je zou de sticker kunnen plakken op een MDF of plexiglas plaat. Bijkomend voordeel is dat de sticker makkelijk meeverhuisd kan worden. Ook plak je de sticker dan het liefst aan de achterkant, zodat je de plaat makkelijk schoon kunt houden. Bijgaand een sticker die op een plexiglas plaat geplakt is.

hechting van muurstickers

Ook zijn er webshops zoals Hippekinderspullen die een sjabloon kunnen maken van de gewenste muursticker. Dit sjabloon kun je dan gebruiken om de afbeelding of de tekst op de muur te schilderen.

Je ziet: er zijn altijd nog mogelijkheden voor een muursticker als je muur er eigenlijk niet zo geschikt voor is. Laat je overigens door dit artikel niet afschrikken; in de meeste gevallen is de hechting van muurstickers geen probleem!

Wil je meer informatie over muurstickers, de hechting en verdere mogelijkheden. Neem dan contact met ons op via info@hippekinderspullen.nl of WhatsApp naar +31 6 29819724. We denken graag met je mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *