Welke schooltas moet ik kopen?

Welke schooltas moet ik kopen?

Een vraag die elke ouder zich eens stelt of gesteld heeft: Welke schooltas moet ik kopen voor mijn kind? Welke grootte, een rugtas of schoudertas? En waar moet ik allemaal op letten? Iedere leeftijd vraagt weer om een andere tas, en ook per soort onderwijs kan het nog verschillen welke schooltas het beste is voor jouw kind. We zullen de mogelijkheden per leeftijd bespreken.

De beste schooltas voor groep 1 t/m 2

Het is altijd spannend als je kind naar de basisschool gaat. Zeker als het de eerste is. Niet alleen voor je kind verandert er veel, ook voor jou breekt een nieuwe (overigens hele leuke) fase aan. In de eerste klassen van de basisschool heeft je kind vaak een tas nodig voor de hap/sap en de lunch. De tas hoeft dus niet zo groot te zijn.

Gaat je kind lopend of met de auto naar school dan kan een schoudertas prima, op de fiets is een rugtasje handiger. Het is handig als het tasje net nog wat extra ruimte heeft voor bijvoorbeeld een vriendenboekje of een schoen broekje mocht je kindje soms nog een ongelukje hebben met plassen. Mocht er ook gegymd worden dan kunnen de gymspullen in een apart gymtasje. Op deze leeftijd doen tasjes met voor je kind aansprekende types als Mickey Mouse, Brandweerman Sam of Frozen het nog erg goed.

Let er op wel op dat de tas stevig is en het is helemaal mooi als de schooltas goed en eenvoudig schoongemaakt kan worden. Een lekkende melkbeker gaat heel erg stinken weet ik uit ervaring…..

De beste schooltas voor groep 3 t/m 5

rugtas mini green

Vanaf groep 3 moet vaak wat meer mee naar school worden genomen. Een agenda bijvoorbeeld, of een leesboekje of de gymspullen. Een rugtas is nu wel het handigst, zeker als je kind wat zelfstandiger wordt en zelf ook naar de gymzaal moet lopen of met de fiets naar school gaat bijvoorbeeld.

Kies voor een rugtas met voldoende ruimte maar vooral ook met fijn zittende en verstelbare schouderbanden. Dan weet je zeker dat de tas lekker draagt. Printjes met tekenfilmfiguren zijn niet meer interessant, het moet vooral roze en/of glitter (bij meisjes) of stoer (bij jongens) zijn.

Welke schooltas kopen voor groep 6 t/m 8

schooltas
Rugtas dino

Naarmate je kind groter wordt, wordt ook zijn of haar eetlust groter en dus de broodtrommel. Ook de gymspullen moeten mee en de juf of meester zal waarschijnlijk gaan vragen of de kinderen deodorant willen gaan gebruiken. De agenda moet mee, een grote etui en er zal ook meer huiswerk zijn.

Een goede tas is essentieel. Liefst een rugtas met meerdere vakken zodat lunch en schoolspullen gescheiden kunnen worden. Ook een vakje voor de mobiele telefoon is handig. Denk er ook aan dat er niet zachtzinnig met de tas omgesprongen zal worden. Een verstevigde bodem is geen overbodige luxe.

De beste schooltas voor de middelbare school

schooltas kopen
Actionbag rugtas

Gaat je kind naar de middelbare school dan is het echt belangrijk een goede tas aan te schaffen. Die tas krijgt namelijk hele wat te verduren de komende jaren. Denk bij het kiezen van de juiste tas aan waar je ‘m voor nodig hebt. Gebruikt de school tablets dan is een schooltas met speciaal tabletvak belangrijk. De tas hoeft dan verder niet zo groot te zijn en kan ook prima een schoudertas zijn. Schoudertassen zijn vooral bij meisjes populairder dan bij jongens. Voor meiden zie je tegenwoordig ook vaak dat ze gebruik maken van een gewone (dames) schoudertas.

schooltas kopen
De Kunstboer tas paard

Worden met name boeken gebruikt dan zal het boekenvak groot moeten zijn. Verstelbare schouderbanden zijn erg belangrijk, en ook een apart vak voor etui en rekenmachine en een vak voor persoonlijke spullen (schoolpasje, mobiele telefoon) is belangrijk. En verder? Let het verder aan je brugklasser to be over, voor hem of haar is het belangrijk de perfecte schooltas te hebben. Bezuinig dan ook niet teveel hierop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *