Wel of geen trampoline?

trampoline

De trampoline: bron van discussie

De trampoline: een doorn in het oog van veel ouders maar bij kinderen het favoriete buitenspeelgoed. Zo ook bij ons thuis.

Twee jaar geleden zijn wij verhuisd, van een huis met tuin naar een pand midden in het centrum. Een groot pand, met ruimte voor onze cadeauwinkel. Maar wel met een kleinere tuin.

De trampoline waar de kinderen al een aantal jaren plezier van hadden zou dus niet meeverhuizen had ik besloten. Als de kinderen wilden trampolinespringen dan gingen we wel naar zo’n trampolinepark had ik besloten. Die schoten toch als paddenstoelen uit de grond bij ons in de buurt.  Via Marktplaats heeft de trampoline een andere eigenaar gevonden. Die er vast weer net zoveel plezier aan zou beleven als mijn kinderen, want een trampoline aanschaffen was destijds wel een van onzer betere besluiten.

trampoline
De oude trampoline

Goed, dat verkopen van het o zo geliefde speelgoed van mijn kinderen -tijdens de verhuizing 12 en 9 jaar- werd dus niet door iedereen toegejuicht. Want hij kon toch best mee, er was best een hoekje voor te vinden?

De kinderen winnen

Nu stond er in de tuin, of het tuintje- een schuur van 2 x 3 meter die echt niet nodig was. En laat dat nou net de afmetingen van de perfecte trampoline zijn. Volgens de kinderen dan hè, ik zag meer in een mooie vijver met een rustgevend fonteintje of waterloopje.

Zoals het vaak gaat in gezinnen; de kinderen wonnen. Het schuurtje werd door manlief rap afgebroken. Het hout ging in de vuurkorf; we hebben heel wat marshmallows gegeten. Op de vrijgekomen plek zou de trampoline komen. 

Waar op te letten bij het kopen van een trampoline?

De eerste keuze die gemaakt moest worden: gaan we de trampoline ingraven of niet? We zagen erg op tegen het uitgraven ervan en bovendien, waar laten we de overgebleven grond? Maarja, zo’n ingegraven trampoline staat wel wat fijner, zeker in een toch al kleine tuin. Bovendien zou een veiligheidsnet dan minder noodzakelijk zijn. Ingraven dus. Wij vonden dat een veiligheidsnet niet nodig was als we de trampoline in zouden graven.

trampoline
Alvast uitproberen

Gezien de vorm van de tuin en de vrijgekomen plek waar het schuurtje stond wilden de kinderen ook het liefste een rechthoekig model. Dat was ook beter om alle kunstjes te kunnen uitvoeren.

Kies voor een goede winkel

Toen dat duidelijk was zijn we bij Betersport gaan kijken naar de verschillende opties. Handig is dat je daar ook kunt zien waar je op moet letten bij het kopen van een trampoline. Ook kun je daar lezen hoe je de trampoline in moet graven en waar je verder rekening mee moet houden. Zo kies je precies de juist trampoline voor in jouw tuin.

Betersport heeft in hun webshop een ruime keuze in trampolines van merken zoals Etan, InSPORTline, Exit en Salta. Geen merken en modellen die je in de speelgoedwinkel ziet maar degelijke, kwalitatieve trampolines die jarenlang meegaan. Doordat je in de webshop kunt filteren op bijvoorbeeld model, afmetingen en gewicht is het niet moeilijk een keuze te maken. Ook hebben ze een hele handige pagina waarin ze van alles uitleggen zodat je de juiste keuze maakt.

De trampoline staat, iedereen blij!

Voor ons werd het de Salta Excellent ground, een keuze waar we na twee jaar nog steeds erg blij mee zijn. En het ingraven? Dat viel uiteindelijk reuze mee. De kinderen wilden zou graag trampolinespringen dat ze hielpen met graven en het in elkaar zetten. Ook dat laatste was met de meegeleverde handleiding prima te doen. De kinderen zijn ontzettend blij met hun trampoline en hoeven niet meer naar het trampolinepark. Vriendjes komen ook vaak langs om even te jumpen. Om de trampoline hebben we kunstgras gelegd zodat ze echt een fijne plek hebben.

Ik zag dat Betersport ook fitness trampolines heeft. Misschien is dat ook nog wel eens leuk voor papa en mama 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *