Herfst: de perfecte tijd voor een wandeling

herfst

De herfst is prachtig

Het is herfst. Je ziet het aan de natuur: het groen oogt niet meer zo fris, de blaadjes lijken al wat te gaan hangen. De temperaturen zijn wat lager (alhoewel we ook warme nazomerdagen kennen) en af en toe valt er een buitje. Ook wordt het alweer een stuk eerder donker.

Ik ben geen herfsttype; ik kan alleen maar denken aan de donkere kortere dagen, het koude weer en de nadere winter. Maar dit jaar ga ik het anders doen. Positief denken: de herfst is prachtig! De heide staat nu geweldig mooi in bloei, straks kleuren alle bladeren prachtig rood en kunnen we weer kastanjes rapen. Binnen maken we het gezellig met geurkaarsjes en kijken we samen een leuke film of serie. Hm, dat klinkt niet eens zo slecht, toch?

Maak een herfstwandeling met de kinderen

Vooral met kinderen is de herfst het seizoen om de natuur in te trekken. Ik had het al even over de kastanjes, maar er is natuurlijk nog veel meer moois te vinden. Met de gevonden spullen kun je thuis de prachtigste creaties maken. Op Pinterest vind je ontzettend veel leuke voorbeelden. Dus trek er op uit!

Ook oudere kinderen zijn mee naar buiten te krijgen. Zo hebben wij een half jaar geleden geocaching ontdekt. Een soort van schatzoeken: overal op de wereld liggen caches verstopt. Met de geocaching app kun je deze vinden en als je ze gevonden hebt dan schrijf je je naam in het boekje dat bij de cache zit. Soms mag je ook een cadeautje meenemen. Ontzettend leuk! Wij hebben het zelfs een middagje op een Grieks eiland gedaan en kwamen daardoor op de mooiste plekjes terecht.

Bier en Appelsap wandelboek: leuk voor ouders en kinderen

herfst

We kwamen op het geocachen door het Bier & Appelsap wandelboek. Dit boek staat vol met leuke wandelingen voor ouders en kinderen in de regio Utrecht en het Gooi. Van blote voetenpad tot geocaching dus, er staat voor iedereen wel iets leuks in. Het boek is ook leuk om cadeau te geven aan ouders in de regio, je brengt ze vast weer op nieuwe ideeën. Kijk ook vooral op de website van Bier & Appelsap voor evenementen en andere tips.

Ik wens je een fijne herfst. Ik zal je als we er middenin zitten nog eens laten weten of mijn positieve houding ten opzichte van dit seizoen geholpen heeft 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *