Putty slijm: Terug van weggeweest

putty slijm

In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw speelde elk kind met Silly Putty. Dit speelgoed is niet expres ontdekt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd dit aparte, kneedbare spul uitgevonden door Amerikaanse onderzoekers tijdens hun zoektocht naar synthetische rubber. Momenteel is het weer populair onder kinderen. Het wordt alleen geen Silly Putty genoemd maar Intelligent Putty of gewoon Putty of slijm. De slijm is een enorme rage en is bij veel offline en online speelgoedwinkels, zoals Speedcube, te koop. 

Ideaal cadeautje

De blikjes met Putty slijm zijn een ideaal cadeautje voor tijdens de feestdagen of voor verjaardagen. De blikjes zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en eindeloze hoeveelheden kleuren, met of zonder glitters of andere vreemde eigenschappen zoals glow in the dark of verkleurend slijm. Hierdoor is er voor ieder kind wel een soort slijm te vinden. Op dit moment is Crazy Aarons het toonaangevende merk op het gebied van Putty slijm.

Zelf slijm maken

Er zijn ook duizenden filmpjes te vinden op YouTube van kinderen die hun eigen Putty slijm maken met ingrediënten zoals scheerschuim, lenzenvloeistof en lijm. Waag je je hier liever niet aan? Dan is er ook een bouwpakket beschikbaar van Crazy Aarons in verschillende varianten. Hiermee kan jouw kind, of jijzelf, alsnog zelf slijm maken, en weet je zeker dat het veilig is. Dankzij deze bouwpakketten kan de slijm een eigen unieke kleur worden gegeven. 

Rage

Putty is een rage die steeds weer terugkomt. Het is een van de speelgoed soorten waar bijna ieder kind wel een keer mee heeft gespeeld in z’n leven. Putty is iets wat komt en gaat met de tijd. Hierdoor is het ook voor ouders leuk om te zien dat hun kinderen zich met hetzelfde speelgoed kunnen vermaken als wat zij ook ooit hebben gedaan. En dankzij de hedendaagse technologie kunnen kinderen nu zelf hun slijm maken aan de hand van video’s op YouTube. 

Putty slijm is misschien niet blijvend, voor nu, maar dat het terugkomt is zo goed als zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *